Caféen

Caféen er skolens samlingssted.

Her kan du spise  din madpakke eller købe mad og drikke til rimelige priser.

Caféen sælger f.eks.:

Morgenmad: friskbagte boller, ost yoghurt, cornflakes

Frokost: varm mad - også vegetarretter  - Pris kr. 30,-

Eftermiddag: Hjemmebag kage (kr. 5,-) - frugt (kr. 3,-)

Kaffe & the kan købes hele dagen til kr. 5,-



Boller

Herunder finder du opskriften på Caféens skønne boller:

Dalgasboller

Til 20-30 boller
15g gær
8dl koldt vand
1-2dl surdej (kan udelades)
1 spsk salt
1 spsk honning
450g fuldkornshvedemel eller andet ”groft” som flager, kerner og frø
Ca. 500g hvedemel

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Rør alt det ”grove” i lidt ad gangen sammen med salt og honning. Brug gerne en røremaskine.
Ælt dejen i ca. 10 minutter, den skal ende med at være ret klistret.
Dæk skålen til og sæt den på køl i ca. 12 timer.
Tænd ovnen på 230 grader. Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Det er lettest at arbejde med dejen hvis du har våde hænder (stil evt. en skål med vand ved siden af dig og dyp hænderne i den mellem hver bolle)
Lad bollerne stå på køkkenbordet i ca. ½ time inden de bages.
I det du sætter bollerne i den varme ovn, smider du ½ dl kogende vand ind i bunden af ovnen og lukker ovndøren med det samme (så bollerne får lidt damp og dermed en flottere overflade)
Bag bollerne i 15-20 minutter (til de lyder hule når du banker på dem under bunden).
Lad bollerne køle af på en bagerist inden du nyder dem ;-)