Corona information

Kære Alle

Så er vi ved at være klar med de sidste meldinger inden vi igen kan mødes på skolen fra på onsdag den 27. maj – vi er klar og glæder os meget til at se jer.

Der er nogle retningslinjer fra myndighederne, vi som skole skal leve op til i forbindelse med en genåbning. Det handler meget om, at sikre at der er plads til, at man kan holde afstand, samt en god rengøring og hygiejne omkring fælles arealer og fælles redskaber.

I vil opleve at skolen åbner i to tempi:

• 1. del handler om at få den almindelige undervisning til at kører igen.
  • 2. del handler om at få gang i det fælles på tværs af holdene igen.  – denne del må vi desværre vente med til efter sommerferien.

Vi har i samarbejde med underviserne lavet følgende justeringer på skolen, frem til sommerferien, som jeg håber at i vil bakke op om!

Hold afstand

Myndighederne anbefaler at man holder mindst 1 meters afstand, og den opfordring vil jeg gerne, at vi alle tager alvorligt. Vi ved at vi har forskellige grænser, og for at man ikke skal være i tvivl om hvor vi har hinanden, vil jeg gerne at alle sikre dette i samværet med hinanden

God håndhygiejne

Myndighederne anbefaler god håndhygiejne - Vi har derfor ved begge indgange placeret en spritdispenser som vi opfordre alle til at bruge når man ankommer til skolen. Desuden er der adgang til håndvask i løbet af dagen, hvilket vi anbefaler, at man benytter, sådan at vi ikke løber tør for håndsprit.

Bliv hjemme hvis du er syg – eller har symptomer på coronavirus

Bliv hjemme, hvis du er syg. Får du det dårligt i løbet af dagen, skal du tage hjem.

Morgensamling

Morgensamlingen vil frem til sommerferien være aflyst, da vi ikke kan afvikle den med passende afstand i cafeen, og hvis vi rykker udenfor vil vi hurtigt blive udfordret af forsamlingsforbuddet. Derfor må vi sætte den del på pause.

Før / efter undervisning

Det vil ikke være muligt at tage ophold på skolen før eller efter undervisningen, og vi henviser til at man enten kommer, når ens undervisning starter, eller man benytter sig at de borde / bænke som er opstillet på skolens udearealer.
Borde og stole på gangarealer er midlertidigt fjernet sådan at man kan passerer hinanden med afstand.

Det vil være muligt at sidde på

• opstillede cafe borde under halvtaget ved kreativ bygning,
  • ved borde / bænke sæt lige udenfor skolen,
  • ved bordtennisklubben,
  • eller i haven bag kreativ bygning.

For at kunne holde afstand til hinanden, vil man maks. kunne sidde 2 personer ved bordene på skolens udeareal, eller 4 personer ved bordtennisklubbens borde.

Ovenstående tiltag er nødvendigt for at kunne holde afstand inde på skolen, da fælles gange og arealer ikke er store nok til at kunne rumme alle skolens elever.

Undervisningen / undervisningslokalerne.

• Der vil være en underviser i lokalet kl. ca. 9.05 og man kan ikke komme ind i skolens lokaler før den tid.. Efter frokost er det først muligt at komme ind i lokalet kl. 12.15 hvor der vil være en underviser klar.
  • Borde og stole er stillet sådan, at der mindst er den anbefalede plads på 1 meter mellem hver person i lokalet. Det er derfor vigtigt at man tager en plads som stolene og bordene står og ikke begynder at rykke rundt på opstillingen i lokalet.
  • Pauser afholdes enten i klassen eller på skolens udearealer.
  • Undervisningen slutter 10 – 15 minutter før normal tid, sådan at holdet har tid til at rengøre flader og afspritte fælles redskaber sådan at lokalet efterlades (og modtages) helt ren og klar til undervisning. Der vil i den forbindelse være en kasse i hvert lokale med sprit, klude og rengøringsartikler, sådan at den proces kan gøres nemt og hurtigt.

Cafeen

• Cafeen er fysisk lukket for ophold, og der henvises til skolens udearealer som tidligere skrevet.
  • Der vil være salg i cafeen af kaffe, te og vand i tidsrummet 9.15 – cirka 14.30 – salget betjenes af køkkenpersonalet, som vil bemande cafeen og forestå dette salg.
  • Vi opfordre til at der betales med mobilpay, men vi kan forsat håndterer kontanter.
  • Der kan maks. være 5 personer i cafeen på samme tidspunkt, så hvis der er kø opfordres du til at vente i skolegården til at der plads til flere.
  • Der vil være salg af middagsmad i take-away form. For at minimerer kø-dannelsen på et for lille areal vil frokostsalget foregå udenfor i skolegården. Maden kan enten nydes på skolens udearealer eller tages med hjem, da den serveres i en take-away boks.
  • Der vil således midlertidigt ikke være boller om formiddagen, ligesom der ikke vil være kage om eftermiddagen.
  • Man må selvfølgelig gerne tage sin egen madpakke med og nyde den på skolens udearealer, men ingen deling af mad på tværs af holdet. (Kage med osv., den del må vi desværre vente med)

Ekstra rengøring på skolen

Der vil blive gjort ekstra rent på skolen midt på dagen således at toiletter, håndtag o.l. vil få en midtvejs rengøring.

Lukkedage på Dalgas Skolen.

Husk at skolen har et par planlagte lukkedage, som desværre falder her i forbindelse med genåbningen. Det er desværre for svært at lave om, da vi jo har meldt lukkedage ud til undervisere og deres familier for længe siden.

Følgende dage er lukket.

• Mandag den 1. juni (2. Pinsedag)
  • Fredag den 5. juni (Grundlovsdag)

Det kan umiddelbart lyde af mange regler og retningslinjer, men hvis vi alle holder afstand, og god håndhygiejne kommer vi altså langt.

Frem for alt er det vigtigt, at vi kommer med vores gode humør og ser frem til igen at kunne mødes – hvis alt forsætter med at åbne i det tempo vi aktuelt ser, får vi sikkert også mulighed for at slutte sæsonen med lidt have-hygge og jordbærkage, sådan at vi når at få lidt gang i fællesskabet inden vi går på sommerferie J

Vi ses snart.

Jan Christensen